Sunday, August 14, 2011

Oo Itaalia, imeline maa!

Praegu ei oskagi öelda, kus see täpselt võetud on - Itaalias noh!

Roomas ja Firenzes olid sellised suured skulptuurid. Praegu jääb lisamata, kus/mis see täpsemalt on.

Pompeji linna varemed - üks vapustavamaid reisielamusi. Iidsed kivimüürid, Vesuuvi tulikuum tuhk, ergav lõunapäike.

Piletikassa Vesuuvi jalamil. Jalgsimatka sooritamiseks Vesuuvi kraatrile tuli osta 8eurone pilet. Putka oli just selline, ilmselt arvestusega, et kui vulkaan jälle purskama hakkab, on ju kama, mis laava alla jääb.

Ilma mütsita ei tihanud keegi olla!

Vesi Capri saarel oli sinisest sinisem, kaljud ja koopad väga ilusad!

Vatikani muuseumi lagi. Mitte Michelangelo maalitud Sixtuse kabel, kus pilti teha ei lubatud ja kus oli äärmiselt põnev. Kahjuks ei lastud seal kaua vahtida, sest rahvas pidi liikumises olema. Turiste oli väga-väga palju ja kabel ise väike.


Vatikani kiriku torn, mille "vallutamine" oli üks meie esimesi katsumusi. Ära tegime - liftiga pool maad ja jalgsi edasi üle 300 trepiastme üles-alla.

Roomas võlusid mind vanad akveduktid, mis töötavad tänapäevani. Üks selliseid oli meie esimeses ööbimise kohas - Montecatini Termese hotelli juures. Taamal paistab meie buss.

Selliseid elavaid monumente ja igasuguseid kujusid oli palju. Nad teenisid niimoodi endale raha. Panid sente - võisid pildistada lasta ennast koos kujuga! Kõrvalt tuleb mööda meie reisijuht Merje.

****
Mida päevi edasi, seda uskumatum tundub kõik - mina käisin Itaalias! Turismireis kestis kokku 8 päeva - neljapäevast neljapäevani. Lennusõit on ikka jube ajavõit- ainult 2,5 tundi ja kohal me olimegi Trieste lennujaamas, mis tundub palju väiksem kui Tallinna oma.
Kohalikud otsad tegime muidugi Germalo bussiga. Mõned vahemaad olid ikka päris pikad - nii ca 500 km. Aga bussis on ju tänapäeval mõnus - konditsioneer tagab normaalse äraolemise. Hea tukkuda või mõtteid mõlgutada omaette. Kiirteed.

Reis oli kallis- ligi 12 tuh krooni ehk üle 800 euro pluss lisakulud (lõunasöögid, piletite hinnad, kohaliku giidi ja broneerimise tasud jms) Ma ei armasta numbreid sedavõrd, et teha täpsem kokkuvõte. Laias laastus läks sel moel juurde veel 200-250 eurot, nii et kokkuvõttes 1000eurone reis.
Midagi erilist ma ei ostnud, v. a suveniire, mis konkreetse kohaga seotud. Eriline magnet oli külmkapimagnet-suveniir! Naised ostsid ka käekotte ja korallidest ehteid. Kübaratest rääkimata:)
Kõik ostsid Limoncellot - sidrunilikööri. Mina ka. Liiati, kui giidi kaudu saime pudelid kohale tellida hotelli. 1l - 11 eurot.

Vaatamisväärsustest hiljem ja siis juba põhiblogis.

1 comment:

  1. Lugesin Tuglase reisikirjadest läbi tema Itaalia ("Esimene välisreis"). Olen täitsa pahv! Mida tema nägi ja teada sai(teadis!) ja mida mina!!!? Eriti vapustav oli Vesuuvi kraatri juurde minek - 8 tundi. Meie sõitsime peaaegu tippu bussiga, kust sai jalgsi minna üles - umbes poolteist km. See oli ainuke objekt, millest loobusime, meie 5, kes me oma arust olime bussi seltskonnast vanimad.

    ReplyDelete